Havana Bananas Vol. 10

Ostin pitkästä aikaa c-kasetin, koska sen sisältö vaikutti kiinnostavalta. Ja sitähän se olikin. Kyseessä siis Havana Bananas Vol. 10.
Tämä ei ole mikään arvostelu, koska en halua arvostella, enkä ole mikään ”Sibelius-Akatemian käynyt insinööri” joka väittää ymmärtävänsä musiikkia. Tykkään tai en tykkää, vaikken osaa selittääkään.
Mutta olen sitä mieltä, että jos musiikki herättää ajatuksia, niin silloin on tehty jotain oikein. Ja tämä kasetti herätti miettimään monenlaisia asioita.

Ensimmäisenä tuli pari biisiä 70-luvun vihanneksilta. Hyvä alku tälle kasetille, varsinkin eka Älä jauha purkkaa on oikein kiva viisu.
Hevikorollan Piilopullon kautta vastaan tulee Terve Hulluus. Tämän bändin keikalle piti mennä joskus ihan sen takia, koska bändin nimihän on aivan loistava! Ja musiikki myös, tykästyin heti ensikuulemalta. Liiton rahoilla Pattayalle on hyvinkin ajankohtainen näin yt-neuvottelujen ja lomautusuhkien aikana.
Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit saa aina hyvälle tuulelle ja se on kullanarvoista. Kovat jätkät kertoo valistuksenomaisesti ilman saarnaamista pitkien kalsareiden käytöstä. Reipasta menoa tuolta mainiolta ryhmältä. Ja uusi biisi antaa aina toivoa uusista julkaisuista.
A-puolen päättää Sanktio kahdella kappaleellaan. Ei mitään on tämän kasetin vaikuttavin biisi. Pelottavan helposti pääsee takaisin niihin tunnelmiin kun ei näe mitään lohtua tulevaisuudessa. Kerrassaan hieno laulu!

B-puolella pääsee heti valoisampiin tunnelmiin James Puhto-Renin myötä.
V-osaston näin ekaa kertaa Elämä on Punkissa, ja pidin kovasti laulujen aiheista. Kellokosken prinsessa käsittelee mielisairaalateemaa ilman mässäilyä ”hulluudella” ja jättää paljon tilaa kuulijan omille ajatuksille, hyvä niin.
Burning Pigseillä on tutun rätväkkä meininki, joka saa jalan vipattamaan.
Vauhdikkaan El Clásicon jälkeen tulee Tappajatomaattien Jee jee itsemurha. Nimensä mukaan kappaleessa käydään läpi erilaisia elämän päättämisen keinoja hyvinkin rempseällä otteella.
Zack Millerin Yksinkertainen on yksi suosikeistani tällä kasetilla. Mukaansatempaava viisu, kuten myös Ongelman Oishan se kivaa.
Viimeinen biisi Kun sydän sanoo on oivallinen päätöskappale. ”Kun sydän sanoo niin mennä täytyy, ja aika näyttää minne päätyy. Ihan sama vaikka eksyisin.” Näinhän se on.

 

29.9.2019