13.4.2019 Olympia-kortteli, Tampere

Tampereella oli tarjolla oikein mainiot iltamat viiden bändin voimin. Lähtevät kaukojunat,  Häiriköt, Tryer, Pää kii sekä The Queers takasivat viihtyvyyden. 

Hienoa kun tällaisia järjestetään, ja yleisöäkin oli paikalla mainiosti.

Ilo oli huomata, että aikataulut pitivät, ainakin ensimmäisen ja viimeisen kohdalla. Siellä täällä kulkiessa on joutunut odottelemaan milloin bändi oikein saapuu. Tuollaisten jälkeen kun menin pitkästä aikaa keikalle joka alkoikin ajallaan, niin jäi pari biisiä kuulematta. Tuosta oppineena olin nyt paikalla silloin kun soitto alkoi, ja hyvä niin. Oli täydellisyyttä hipova ilta. 

 

Lähtevät Kaukojunat

Illan aloitti klo 19:30 Lähtevät Kaukojunat. Tätä ryhmää ystäväni oli suositellut joku aika sitten, mutta niistä videoista joita vilkuilin en saanut paljoakaan irti. Joten oli mukava todeta, että livenä orkesteri yllätti positiivisesti. Bändin nimihän on ihan loistava, ja luonnehdinta ”nössö-punk” mielenkiintoinen. Illan ensimmäisen esiintyjän paikka ei ole aina helpoin, mutta Lähtevät Kaukojunat täytti tämän paikan hyvin.


Häiriköt

Seuraavana oli ehkä eniten odottamani bändi, Häiriköt.

Oranssilla avohoitolalla homma tärähti käyntiin, ja setti oli oiva sekoitus uutta ja vanhaa. Häiriköt täytti odotukset heittämällä, oli sellaista energiaa että oksat pois!


Tryer

Tryer olikin mulle vieras bändi, ja vaikka ehkä himppasen liian nopeaa makuuni, niin en poiskaan lähtenyt.

Siellä oli oivallettu vanha viisaus (?), että basso on lyömäsoitin. Rätväkkä meininki. 


Pää Kii

Pää Kii on erittäin kovassa live-kunnossa, ja sai aikaan melkoista yhteislaulua yleisön kanssa. Loistava meininki tällä orkalla.


The Queers

Illan kruunasi klo 23:00 lavalle saapunut The Queers. Parisen vuotta sitten oli tarkoitus mennä heidän keikalle, mutta se peruuntui. Onneksi nyt tuli tilaisuus päästä todistamaan tätä orkesteria.

Heillä oli ansaitusti täysimittainen keikka, ja se olikin lähes yhtä soittoa, eipä juuri tiennyt mistä edellinen biisi loppui ja seuraava alkoi. Paitsi että tiesi, mutta ei ollut turhia jaarituksia.

Huomasi että tuo ryhmä on soittanut keikan jos toisenkin, oli todella tiukkaa yhteistyötä!