Ongelma (Ville)

Mitä Ongelmalle kuuluu tällä hetkellä?

Ollaan oltu kotona ja nähty viimeks toisiamme ehkä helmikuussa. Ikävä on kavereita.

Teiltä siis ilmestyi äskettäin debyyttialbumi Todellisuus iskee. Millainen prosessi levynteko oli? Minkälaisin ajatuksin kuuntelet lopputulosta?

Olihan se rankkaa, mutta tuli kyllä naurettuakin. Pitkiä päiviä ahtaassa studiossa (kaverin treeniksellä), paljon einesruokaa ja vähän unta.
Biisit oli haastavampia mitä aiempia levyjä tehdessä ja välillä joutui miettimään, että mitenkäs tämä ois nyt järkevää soittaa studio-olosuhteissa.
Mieleen jäi kun äänittelin Et sä tullukaan -biisin huuliharppua, niin viereisen treeniksen grindcore-bändi aloitteli treenejään samalla. Se musahan vuoti sitten ihan liikaa mikkiin, niin piti odotella, että tuli riittävän pitkä tauko, että pystyttiin se osuus äänittämään. Vaatihan se useamman yrityksen. Mut terkkui vaan sille bändille, että soititte kyllä hyvin!
Kyllähän sinne levylle jotain virheitä jäi ja jotain olisi voinut toteuttaa paremmin, mutta se on just se ihmiselementti mikä musassa pitää olla.
Levy on se miltä bändi sattui kuulostamaan sinä päivänä ja keikoilla voi sitten soittaa niistä biiseistä aina uusia versioita. Ihan ylpeitä kyllä ollaan, että saatiin näinkin värikäs paketti aikaiseksi!

Mistä Ongelman biisien aiheet kumpuaa?

Elämästä, hehee... Johonkin keikkamainokseen oli joskus rustattu aika osuvasti, että iloisia lauluja surullisista aiheista. Aika huolissaan niissä biiseissä taietaan yleensä olla, itsestä ja muista.

Millaisia muistoja Elämä on Punk-tapahtumasta on kertynyt?

Erityisesti Kuopion EOP:t ovat tulleet tutuiksi. Hyvää musiikkia ja uusia & vanhoja tuttavuuksia. Mikalle on saanut nostaa hattua vuodesta toiseen.

Millä fiiliksillä odotat keikoille pääsyä?

Kuin kuuta nousevaa. Huomannut tässä, että ei minulla ole keikkojen ulkopuolella juuri sosiaalista elämää.
Ois hyvä päästä taas reissuun vähän tuulettamaan pääkoppaa.

Mikä on palkitsevinta esiintymisessä?

Jotenkin sitä on edelleen joka keikan jälkeen ylpeä itsestään, että jälleen kykeni siihen. Ja erittäin kiitollinen, että porukka jaksaa vielä katsoa ja kuunnella.
Keikan jälkeen on aina semmonen "puhdistunut" olo.

Mieleenpainuvimmat keikkamuistot hyvässä tai pahassa?

No tähänhän on yksi vastaus ja se oli tuo keikka Pelle Miljoona Oy:n kanssa Tampereen Pakkahuoneella viime kesänä! Vaikee puhua tosta mitään ilman, että kuulostaa lesoilulta...
Olihan se surrealistinen fiilis pyöriä niitten tyyppien kanssa samassa tilassa.
Bäkkärillä Dave Lindholm luennoi korvaan miten tärkeetä musassa on venyttää E-duuria niinku Mozart. Ei olla vielä ymmärretty mitä se tarkoittaa, mutta ollaan pidetty se kuitenki vahvasti mielessä siitä asti.
Kerranki oli tilaa lavalla heittää volttia ja kuperkeikkaa ja sounditkin toimi kuin unelma.
Sitten maanantaina varastoon duuniin ja seuraava keikka Lappeenrannan HOI SIE -galleriassa. Elämä on värikästä joskus.

Terveiset yleisölle?

Ei kai tässä kun toivottavasti nähdään pian!

2.6.2020