Jaa Ei TYhjää Poissa

Millainen on Jaa Ei Tyhjää Poissa -bändin syntytarina?

Niko: Jyrkin kanssa törmättiin soitinrakennuskurssilla alkuvuodesta 2020 ja käytiin kerran Hapen luona soittamassa. Siitä se ajatus yhteisestä bändistä syntyi.

Jyrki: Kun mun edellinen yhtye E303 hiipui, niin alettiin soittamaan yhdessä aktiivisemmin. Uusia biisejä syntyi ja vähitellen löytyi muut soittajat. Ensin Tomi bassoon ja sitten Michka vokaaleihin.

Michka: Mä tulin mukaan marraskuussa 2020 ja silloin jo bändillä oli pitkäsoiton verran omaa matskua. Keväällä -21 tehtiin musavideo, äänitettiin pitkäsoitto (joka tällä hetkellä on masterointivaiheessa) ja buukattiin muutama sittemmin peruuntunut keikka. Tomi sitten yllättäen ilmoitti lopettavansa soittamisen kokonaan ja hetken tuumailutauon jälkeen Hape tuli uudeksi basistiksi. Nyt sitten ollaan tässä.

Ketä orkesteriin kuuluu, ja millaista musiikillista menneisyyttä bändistä löytyy?

Michka: Jyrki soittaa kitaraa, laulaa ja tekee biisit. Niko rumpaloi ja laulaa, tarvittaessa korkealta ja KOVAA! Hape vastaa alataajuuksista sekä myös laulaa ja mä laulan ja säädän kaikenlaista.

Jyrki: Kokoonpanoja on ollut ja pari pitkää soittotaukoa. Punk-henkistä menoa aina. Nimekkäin mun osalta on Takuu, jolta on yksi biisi Hardcore 83 -kokoelmalla. Samalla kokoomalla päädyin jotenkin pomputtelemaan bassoa Sekundan raidalle. Maininnan arvoinen myös Punainen Operetti/E303, jossa Hape on vaikuttanut muutamassa versiossa.

Niko: Reilu 20 vuotta soittoa ja laulua takana. Kaikkea tullut soitettua iskelmästä bläkkikseen.

Michka: Ekat bändihommat joskus -88 alkaen, muutama vuosi siinä kauheella innolla, sitten pitkä tauko. Nyt reilu 20 vuotta ollut koko ajan 1-3 bändiä tulilla. Parhaiten mut varmaan tunnetaan entisenä 70-luvun Vihannesten kitaristina. Vihannes-rupeaman jälkeen perustin Mantelikalan, joka myös saattaa olla joillekin tuttu.

Seuraava keikka on näillä tiedoilla Elämä on Punkissa maaliskuun loppupuolella. Mitä yleisölle on silloin luvassa toimestanne?

Jyrki: Tiukasti soitettu setti.

Michka:Hyvää meininkiä ja uutta musiikkia.

Millaisia muistoja sinulla on menneistä Elämä on Punk -tapahtumista?

Michka: Vihannesten kanssa soitettiin EoP / Ramopunk 10v. -bileissä, joista niistäkin on jo aika tarkalleen 10 vuotta. Yleisön puolella on muutamatkin Elämä on Punkit tullut oltua mukana ja aina siellä on mahtava meno ja miljoona ystävää!

Mieleenpainuvimmat keikkamuistot hyvässä ja/tai pahassa?

Jyrki: Takuusta tuli potkut heti Lepakon keikan jälkeen. Siinä hyvät fiilikset vaihtui ennätyksellisen nopeasti helvetin paskoihin. Välit on nykyään ok.

Michka: Fiilisten vaihtumisesta mieleen tuli Vihannesten keikka Lutakossa joskus, kun vedin mielestäni ihan paskasti ja menin setin jälkeen kaljamukin kanssa johonkin nurkkaan mököttämään. Sitten mulle tultiin kertomaan, kuinka hyvä veto oli. Ehkä kolmannen sellaisen kommentin jälkeen oli jo fiilis muuttunut.
Mantelikalan eka keikka on yksi unohtumattomimmista, koska se oli mun bändihistorian eka keikka ilman kitaraa. Oli aika erikoinen fiilis ja ajoittain olin liian tietoinen käsistäni ja siitä, etten oikein tiennyt mitä tehdä niillä.

Miltä Jaa Ei Tyhjää Poissa -bändin tulevaisuus vaikuttaa?

Jyrki: Keikkajärjestäjät hei, halutkaa meitä keikalle ja tulevaisuutemme näyttää paremmalta!

Niko: Hyvältä näyttää kun saadaan levy ulos. Hyviä biisejä ja hyvä meininki. Otetaan tosissaan muttei liian vakavasti!

Michka: Tosiaan toi levy pitäis nyt saada julkaistua, koska meillä on jo uuttakin matskua tulossa. Kun tästä nyt saadaan keikkahommatkin käyntiin, niin oikein valoisalta näyttää.

Terveiset yleisölle?

Niko: Tukka pystyyn ja jalalla koreasti!

Jyrki: Tervetuloa. Iltanne tulee olemaan fantastinen.

Michka: Maailma aukeaa, käykää keikoilla!

15.2.2022